8 Şubat 2006

Karıkatür tezgahı


" Peygamber karıkatür"ünün çizilmesi, geçen senin yaz aylarında ortaya çıkan bir olaydır.Bugünlerde su yüzüne çıkmasının nedeni Türkiye Hükümetininde içinde yer aldığı bir oyunun sonucudur. Danimarka'da yaşayan, laikliğe karşı şeriat'ı savunduğu herkesce biline , bir camide imamlık yapan Ahmed Abu Laban, ilk önce bu sorunun üzerine gidiyor "karıkatür islam alemini derinde yaraladı "diyerek harekete geçiyor. Organize ediği dinci örgütten bir komsiyon oluşturarak "İslam ülkelerini dolaşmaya başlıyor" Bu ülkelerin yöneticilerine Danimarka hükümetine karşı tavır almaları için çağrıda bulunuyor. Bu şeriatcı imam'ın çağrısına ilk cevap veren Türkiye hükümeti, Mısır, Libya ve Suriye hükümetlerinde yanına alarak büyük elçileri kanalıla Danimarka başbakanına ortak imzalı mektup gönderiyorlar ve olayı anlatıp, "müslüman alemini incitten karıkatürü yayınlıyanların ve karıkatürcünün cezalandırlımasını ve Danimarka hükümetinin özür dilemesini" talep ediyorlar. (en önemlisi adı gecen karıkatür gazetede yayınlanması ,çocuklar için islamı anlatmayı amaçlayan bir çocuk kitapının projesi sırasıda gerçekleşmiş) Danimarka başbakan'ı Anders Fogh Rasmussen, ise bunlara " bu olayla Danimarka halkının,devletinin ve hükümetinin bir ilgisi olmadığı gibi , böyle bir karıkatürünün yayınmasınıda tasvip etmiyoruz, ama demokratik ve laik bir ülkede yaşıyoruz , Hükümet olarak basın özgürlüğüne müdahale etmemiz söz konusu değil ,sorunuzu muhatapları ile çözün " diye cevap veriyor . Bu cevapla tatmin olmayan bu "islam ülkeleri" yanına diğer bazı "islam ülkeleri"nide alarak yeniden , Danimarka başbakanına aynı gerekçe ve aynı taleple baş vuruyorlar, Danimarka başbakanı biraz gecikerek tekrar benzer cevapı veriyo."İslam ülkeleri" Danimarka başbakanının gecikerek çevap vermesini "burnu büyüklük "olarak yorumlayıp harekete geçmeye karar veriyorlar. Bu olayı Tüm "islam alemine "duyurmak amacıla Suudi- Arabistan Büyük elçisini geri çekiyor ve Danimarka'ya ekonomik ambargo uygulayacağını ilan ediyor. arkasıdan da "islam üllkeler"inde nekadar şeriatcı terikat varsa, etrafına topladığı örgütlü gericileri harekete geçirip sokağa döktü. Böylece "islamın tepkisi" ortaya çıkmiş oldu
Recep Tayyip Erdoğan'ın bu tezgaha balıklama dalmasının iki önemli nedeni var : birincisi "madeniyetler arası çatışma " diye uydurduğu tezini kuvvetlendirmek için hiç bir firsatı kaçırmıyor, Fransa'da göçmen çocukların dinle, islamla hiç bir ilgisi olmayan sömürüye ve işsizliğe karşı ayaklanmasının "islam olan baskıya karşı "tepki diye propangadaya girişti, Bu olayı yine aynı düşüncele istismar etti. O kendini, "medeniyeler arası çatışmayı yatıştıra bilecek olan tek misyoner" olduğunu Avruba'lılara kabul edirmeye, sözde bu yolla Türkiye'nin AB'ne alınmasını sağlamaya çalışıyor. Bu olayda baş kışkırtıcıların içinde yer ladıkları hale, İspanya başbakan ile "medeniyetler ittifakı projesi'nin mimarı bozlarda "islam alemine sükunet "çağrısı yapa biliyor.İkincisi,Danimarka hükümet ile Roj tv'le ilgili çatışmasıda, Danimarka hükümetini köşeye sıkıştırıp, "islam alemide Danimarkaya karşı başkaldıranları yatıştırıp, Danimarka'nın dostu bozlarına bürünerek" isteklerin kabul ettirmenin peşinde koşuyor. Böylece Rojtv'i kapatıracağını zanediyor.
Bu olayda önemli olan "islam karşı bir harekete " tepki duyarak kendiliğiden bir dinci ayaklanmanın ortaya çıkmadığını belirlemektir. Şeriatcılar ve şeriatcı devletler tarafından organize edilen, şeriat'a yönelik saldırıları geri püskütmeyi, laik ülkelere dahi şeriat'ın dokunulmazlığının kabul ettirmeği amaçlayan bir oyundur.
www.yyildirim.de.vu

Hiç yorum yok: