17 Aralık 2005


CSU şefi Ermund Stoiber’in burjuva manevraları


Federal seçimleri kazanmayı hayat,. mamat sorunu olarak ele alan gerici burjuva partileri her türlü numaraya baş vurmaktan geri durmuyor. Schröder hükümetinin başasızlığını kendileri için iktidara gelmenin koşularını oluşturduğunu düşüne , CDU, CUS seçimlerin gündeme gelmesile birlikte, giderek ümitsizliğe kapılmaya başladılar. Neo-liberalizm’e karşı güçlü birliğin oluşması karşısında, işçilerin sosyal haklarına saldırarak burjuvazi için ucuz iş-güç piyasasının oluşturulmasının öyle kolayca gerçekleşmiyeceğinin anlaşılması, burjuva partilerini , neo-liberalizm ve karşıtlaraı arasındaki çelişkiyi gündemden çıkarıp suni gündemler “yaratarak” kitlelerin dikkatini , başka “çelişki”lere doğru kaydırmaya zorluyor.

Bu seçimlerin, birinci gündemini, sözde “işsizlikle mücadele” oluşturmuyor, çünkü burjuvazinin ve onu partilerinin esas görevinin, “işsizlikle mücadele!” değil, ucuz iş-güçünün koşularının gerçekleştirmek olduğu tümüle açığa çıktı. Burjuvazinin bilinçli bir tarzda artışını sağladığı işsizlik,ucuz iş-güçünü oluşturmanın en önemli baskı aracına dönüştürülmüştür.Sözde “işsizlıkle mücadele” ister istemez gündemin birincil maddesi olmaktan çıkması, yerli ve yapancı işçilere arasındaki” çelişki”den yararlanmayıda etkisi hale getirdi, daha doğrusu seçimin kaderini değiştirecek (şimdilik) bir çelişki olmadığı anlaşıldı. Bunun için Doğu-Almanya, Batı Almanya çelişkisi gündemlerine alıyorlar ve böylece, kitlelerin dikkatini, Neo-liberalizm’e karşı mücadeleden başka yönlere doğru çekmeğe çalışmak istemekteler.

Bayern’in “ Derbeyi”si şimdi, Doğu Almanya’yı “Prenslik”likle suçluyor ve Almanya’nin başbakanın tayın edemez diyerek, SPD- Grüne hükmetinin iş başına gelmesine ne olarak Doğu-Almanları göstermekten geri durumuyor.

Almanya’nın birleşmesi için kendilerin yırtan, Bayern’in gerici burjuvaları, nasıl oluyorda şimdi Almanya’nın “birliğini!dinamit”lemeğe çalışmaktanlar.Çünkü, bundan önceki her iki seçimi, kayıp etmelerine neden olarak, Doğu Almanya’daki oy oranlarındaki aşırı düşüşünü gösteriyorlar.

Bunu temel nedeni,!998 lerden itibaren Doğu- Almanların, Batı Alman burjuvazisi tarafından kandırıldıklarını farkına varmalarıdır.Batı Alman burjuvazisi Doğu’yu yağmaladı.Kohl hükümeti, Doğu Almanya’daki, fabrikaları, işletmeleri, klohozlar, yok pahasına Batı alman burjuvazine sattı. Burjuvazi, fabrikaların büyük çoğuluğunu”kar etmiyorlar” bahaneler ile kapatı, Doğu Almanlar birden bire işsizlikle baş başa kaldılar.İşsiz kalan milyonlarca Doğu Almanya’lı, işsizlik parasıla ,ABM’lerle uyutulmaya çalışıldı. Fakat sonradan, “Devlet bütçesi bunları artık karşılamıyor” denilerek,ilk önce ABM ler ortadan kaldırıldı. En sonuda,CDU,CSU, FDP, SPD, Grüne el ele vererek, Hartz yasalarını yürürlüğe sokup, işisizlik parasın ve yardımını düşürdüler ve özelikle,Doğu Almanları yoksuluğun gırdapına soktular. Bugün Doğu Almanya’da işsizlik oranı %20 üstündedir.Batı Almanya eyaletlerideki en yüksek işsizlik oranı,%11dır .Doğu Almanya’da çalışanlar,Aynı iş kolundaki, Batı Almanya’lıya göre daha düşük üçret alıyor. Yapılan grevlere rağmen işçi üçretleri eşitlenememesinin yanı sıra, haftalık 35 saatlık iş günü Doğu Almanya’da yürürlüğe sokulmadı. Doğu Almanlar, CDU’yu bırakıp, SPD’ye sarıdılar,Schröder hükümetinin tekellerin çıkarı doğrultusuda neo- liberal politikayı izlemesi,Doğu Almanların SPD’yide terk etmeye, sosyalizm,hata Höneker dönemini dahi özlemeye itti. Hartz yasalarına karşı ayağa kalkan, Doğu Almanlar, şimdi anti-neo liberal birliğin en güçlü kitlesini oluşturuyorlar.

Batı-Almanya burjuvazisi, bunun için Doğu Almanları hedef seçiyor.Doğu, Batı Almanya çelişkisiden yararlanmak için, Yeteneksiz, Doğu Alman kökenli, DDR dönemide CIA ile işli,dışlı olduğu iddia edilen Angela Merkel isimli CDU başkanın “ Başbakan adayı” olarak göstermekten geri durmadılar.Böylece Doğu Almanları,tekrar yanlarına çekeceklerin düşünüyorlardı. Doğu Almanların bu numarayı yutmadığın anlar, anlamaz , başka taktikleri yürürlüğe sokuyorlar. Güya Stoiber, Merkel’i alt etmek için, Doğu Almanlara karşı saldırıya geçti!Bu propaganda ile Merkel’in Doğu Almanlar tarafından desteklenmesi sağlanmak isteniyor.Diğer bir yandan ise Batı Almanya’lıları, Doğulara karşı kışkıtıp yanlarına daha fazla çekmek istiyorlar.

Stoiber, “ Doğu Almanlar ,Almanya’nın başbakan’ın tayın edemez” diyor.Ama nedese Bayern, zengin köylülüğüne dayanarak,%50 üstünde devamlı Oy alan CSU Almanya’nın başbakanın tayın etmesine ses çıkarılmıyor. Bayern imtiyazlı eyalet statüsünü unutup, Doğu Almanya’yı “Prenslikle” suçlana biliniyor. Almanya’nın derbeylerinin Strauß’dan beri, Bayern şeflerinin olduğun dünya alem biliyor.

Batı Alman burjuvasizinin Doğu Almanları “aşağılama”larının temel nedeni Doğu Almanların sosyalist sistem içinde (bir kısa dönemde olsa) yaşamaları, sosyalizm ile tanışmaları ve sosyalizm’i özlemeleridir. Bir türlü , Doğu Almanların, burjuva sosyalist partilere doğru yönelmelerini dai içlerine sindiremiyor. Batı Alman gericileri, DDR kökenli PDS’i tecrit etmeyi baş görev edinmişlerdi. Doğu Almanların PDS’e sahip çıkması , ve onun tecrit edilmesin önlemeler, Stoiber gibi gericileri çılgına çeviriyor. Doğu Almanyalara saldırmalarının bir diğer nedenide budur.

Hiç yorum yok: